Euro-poneys

Om zijn 35ste verjaardag te vieren, in het jaar 2000, koppelde het Cercle Equestre de Spa haar zijn jaarlijkse traditionele spektakel met een euro-regionale competitie uitsluitend voor pony’s.

Deze première voor België werd een meesterwerk!

Ploegen van jonge ruiters tussen 10 en 16 jaar uit Frankrijk, Zwitserland, Nederland, Groot Hertogdom Luxemburg en zelfs uit Mauritius kwamen deelnemen. De ruiters hadden de kans kennis te maken met de Belgische ploegen tijdens deze wedstrijd van hoog niveau. Internationale vriendschapsbanden werden gesmeed.

Vanaf 2001 tot 2006 kwamen ze elk jaar nog talrijker en enthousiaster terug! De EP werd een essentieel onderdeel van de hippische sport voor de jongeren.

De jaren gingen voorbij en de ruiters groeiden ….

Om de ruiters die de leeftijd van 17 jaar hadden bereikt, nog te laten deelnemen aan de EP, organiseerde CESPA in 2004 twee wedstrijddagen voor ruiters onder de 25 jaar met paarden. Uiteraard was dit een succes en werd dit voortgezet!

In 2007 werden alle proeven van de Euro-Chevaux opengesteld voor ruiters van alle leeftijden.

 

De nieuwe formule:

 

In 2008 ontstond de eerst EP d’été.

Het doel was te genieten van de zomer met meer ruimte om de voorkeursdiscipline uit te oefenen maar ook andere disciplines uit te proberen. Dat doel werd bereikt: de ruiters en équipes die ter plaatse verbleven, hadden de mogelijkheid nieuwe onderdelen te doen.

Twee equipes onderscheidden zich en wonnen een prijs: voor elke deelnemer een zitplaats tijdens de Grote Prijs van Jumping Luik.

 

De LEWB stond toe dat CESPA 15 Europese ruiters per discipline mocht uitnodigen om deel te nemen.

Zowel de ruiters als de chef d’équipes hebben de mogelijkheid om ter plaatse te logeren en stallen te huren voor de pony’s en paarden.

Catering is voorzien op het domein gedurende drie dagen.

Om de teamgeest te versterken, stelt RCESPA u voor om drie dagen vakantie met de ploeg door te brengen en andere disciplines uit te testen.  

De ruiters, die dat wensen, schrijven zich in onder de naam van hun ploeg. 

De winnende ploegen en de beste ruiters van elke discipline worden beloond met mooie naturaprijzen.

 

De talrijke sponsors en adverteerders, zonder wie deze wedstrijd het daglicht niet zou zien, volgen trouw het RCESPA in dit avontuur. het organisatieteam bedankt hen heel hartelijk!

Indien u onze organisatie van de Euro-Poneys wenst te ondersteunen, stellen wij u met veel plezier ons sponsordossier voor.

Royal Cercle Equestre de Spa
Nastazja Van Campenhout 

Liesbeth Reynders
Rue Jehoster, 512
4910 LA REID
087/37.65.59
cespa@skynet.be